Recept kereső
Habos, cseresznyés lepény recept
Hozzávalók az elkészítéshez
Tészta:
- 30 dkg vaj
- 3 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 6 tojás (nagy)
- reszelt citromhéj
- 15 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 70 dkg cseresznye
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 kk citromlé
Recept elkészítése:
Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra...